Friday, 27 April 2012

Lama tak updated!!

hihihi , kal0 b0le update , tudiaa aiih ! >.< kk , intan BAHAGIA l0rhh . dulu time lepas khilangan si dia , intan SUNYI apa suma aa . thenn , ttba jea knal dgn s0rangg mamat tu . 1st ingatt mamat tu s0mb0ngg . last2 ? apa daa ! HAHA . ceitt , ingat lagii 1st knaii nan mat m0to tu dalam fb . hmm , lupa da sapa yg add sapa dulu :) HAHAHA , ta lehh blahh aa , lepass da frenn kt fb kami d0k intr0 lah , aplah , ttba jea intan rasa bestt dapatt knal dy . huahuahua . intan kasii aa n0 intan kt dia . seriuss time tu SUNYI SEPi :) n takde sesape na text , gayut n ap suma kann . then stat2 tuu intan text shah , ade skali malam tu intan gayutt nan shah . (macam pasangan c0uple jea) bhahaha , bole dkatakan setiap hari aa text . kal0 ta text mstyy rasa lainn punya . hahaha . bila lama dahh sikit knaii , intan ajakk shah jumpa , 1st time jmp time balik sk0lah , shah datangg naek RR dia lah ! intann mana tawu dy naikk RR warna merah tuu , tgk2 tulahh dia . :D hahaha . cewahh punye segan time tu dah aa bru balik skola kann . tgahh panas lakk tu , siann shah datangg tgah2 panas . :P sorii sayankk . huhu . ade masa nanti kita date kt tmpt yg best2 sikitt . hahahakk (perasan sungguh aku nie) kk . semakin hari tringinn akuu na jd orangg special dalam id0p dia . kalu ade j0d0hh aa . :) haha . (kejaa gelakk jaa aku nie)
0upss , kalo k0rangg na tao . intan kalo text shah 0r gayutt nan dea , mestii gelak2 jea ! hihihi .bahagia aihh . shah tuu stayy dekat2 nan umah intan . tata0 pulakk dy d0kk dekat2 jea . :) untungglahh ! hmm , nanti bilaa shah da smbg blaja , intan sunyi balikk aa . time nie dy cuti sebab tu ade masa na luangkan nan intan . nanti ? :( mestii sunyi . huhuhu . klahh , tade pape dahh kod . >.< hmm , kalo na carii laki , intan ta pandangg rupa paras 0r harta benda k . intan nakk lelaki yg loving , caring , r0mantic , beriman , btanggungjawab n adelahh lagyy .
kbaii !
nie shah ryzal <3 

intan SAYANG syaza n nisah :)

haii semua . sehadd ? apa khabarr kawan2 . :) hemm sudaa banyak hari intan ta up 2 date kann . HAHA . intan na update sikitt , k.. intan da banyk p0blems skrg , s0 many dugaan yg ALLAH kasi kt intan :(, butt intan betul-II penadd dgn semua ni , macam na lari ja0h2 jeaa,tapi ujian ALLAH kan ? kita harus redha n bsabar. HUHU kk. . hmm, guess apasal zaman m0den skrg na cari SAHABAT SEJATI payah sangad ? 0MG ! seriuss payah ! Tapi intan nakk lah jugak ade SAHABAT SEJATI yg susah senang b'sama :) . aiseyyy , buadd masa skrg ade 2 orangg kawan yg intan P'CAYA , depa 2 sangad2 MEMAHAMI. Then, intan harap kami leh b'kawan selaMANYA. harap2 takde aa salah faham , tambah2 gad0 pasal b0y ? 0upss ! JANGAN SESEKALI ! minta simpangg malaikat 44 . ;) okayy . intan BAHAGIA ade SAHABAT mcm SYAZA n HANISAH . depa se0rang yg memahami aa , skrg bila intan ade pr0blems .. intan luahkan kt depa 2. rasia ape2 intan luahkan kt depa . dea0rankk akan dgar n bg idea 0r nasihatt . (terharu beb !) INSYAALLAH~ ada hari intan balas balik kbaikan depa . :D 0h , 1m0re , intan nyesal dengan apa yg intan dahh buatt . intan NAK BERUBAH ! nak jadi ANAK SOLEHA dan BUDAK BAIK . mudah2an ALLAH kabuLkan d0A nie . AMIN ~


nie lahh nisahh .
dia nie baik,n blablabla.
sayangg hang !




















nie syaza .
susah snang intan dia ade .
dia lahh yg jaga intan bila time intan bsama kwan2 .
sayangg hang schaza !

Tuesday, 17 April 2012

penadd , na buka buku baru ! :')

yaALLAH , da 2mggu tlah blalu :( hmm, sakednya 0takk aku.semakk n serab0t gila, dugaan slalu datang kpd aku..hmm,ujian tuhan..haruslah tima seadanya n kuatkan iman dan ksabaran kan.hmm,kk..ak na tutup buku lama , spnjang 2012 nie..ad jea masalah yg mnimpa aku, antaranya gado,kna ftnah,kna tduh n mcm2lahh lagii.tapi tapalah,ak NAK BUKA BUKU baruu . :) aku masihh muda n pjalanan ak masih pnjang :)
k , ak na mula id0p baru , hmm , tengss t0 my new bubu ! hahaha .. 

Friday, 13 April 2012

perLuKAN SAHAbaT sEjaTi

hmm , lama kann ak ta update . hoho . ak rasa tada ap yg na dkatakan lagi . haha . ak sunyi , ak na teman yg bisa buadd hidup ak bahagia . ak na SAHABAT yg SEJATI , yg IKLAS . xda kea kt dunia nie ? slalu yg ad KAWAN MAKAN KAWAN . herh~ tolong aa ! ak BENCI org gtuu . ak ad lha KAWAn baru nie , ak baru knal dgn dy , tahun 2012 jugak . klah kawan dgn dy , dy baik , susah senang p0n dy ad untk aku . :) tapi aku takodd kalo ad prgaduHAn dLm relatioNsHip kami . h0pe kami leh jadi Best frenz 4eva ! <3
nie lah orang yg ak maksodkan. . . 


Monday, 9 April 2012

sakedd hati lha dgn JANTAn tu !

hmm , ak tataw lha na update ap,  but .. ak na ucapkan bebanyak2 tima kasih t0 adeq miera yg dahh tol0ng edittkan bl0g kaka ekk . :) cantek sangat .hmm , tnsionnya ak dengan s0rang jantan nie . sakedd hati gila habaq hangg . text ak dy dah ta reply . c0l ak dy dah ta jawab , ap semua lha yg kna dgn aku dy BUAT tAKTAU jaa . . sedeyy lolz ! ak gila punya RINDU kt dy , setiap hari , setiap saat , setiap masa , tp .. apa dy taw ? dy taw NAK MARAH ak , nak TUDUh n FITNAH ak. perhh , sabarr jaa lha , kawan2 ak semua sur0h ak LUPAKAn dy tu . tp.. ak yg TAKNAk .. (T_T) . hangpa ta rasa ap yg ak rasa . 
ak nk dy macam DULu , tapi mampukah ak jd mcm dulu ?

Saturday, 7 April 2012

ak sedihh , kesunyian mula terasa . . :')

inilah orangg yg b0leh buadd ak bahagia selain parents ak n famili ak :)
yaallah , ak sedih , org yg ak sayang tana pcyakan ak dahh , ak tataw ap yg ak buadd semua dia cakap ak SALAH and ak tipu , :( dia tataw isi hati ak , ak iklas SAYANGKAN dia , cuma dia Muhammad Ikhsan b. Yaac0b , ak bahagia dsisi dia , ak ta sanggup khilangan dia ! ak nakk shid0p smati nan dia . cuma dia lahh , 

pegy USM [pr0gram kEpiMpinan PeLajar cEmErLaNg]

hermm , haii kawan2 . peace yaw ! :) tadi , skola2 kami ad PKPC kt usM, ak pegy aa , skola ak p0n terpilih , ta sia2 lha p sana , dapat bju,beg,makanan, semua free2 , pastu dapat jumpa kengkawan lak uhh , yg ak knai kawan2 dri skola panglima n sri perak aa , pastu .. kami ad aktiviti dalam kumpulan , gr0up ak n0 12 , ahli ak ad 10 jaa , ta ramai mana p0n. huahuahua . . then, yg jd ketua group tu ak . aduhh ! malu habaq hangg ! >.< hahaha , tapi kna brani kann jugak lah kan . tapi ak happy aa dapat kwn mcm hangpa2 semua ,semua ahli bsatu padu , hormat mgh0rmati, n s0mem0re ! :) nama gr0up kami "taiping" haha , pelikk kann? na buadd macamna , dah dpa2 tu surohh b0h nama gr0up nama daerah kerian ? lolz .. haha .mood:penadd beb ! 

Blog baru aku !!

hmm , sedey aaa blog lama dh ta leh na buka , it's ok blog baru , kisahh hidup baru k ? hermm , ak buadd blog nie untk luahkan perasaan , tada sapa ak na story2 , tada sapa yg na dgaq luahan hati ak nie kann ?(aytt ta leh blah) huahua , lama da , ak p0n lupa na edit2 blog nie , cmne ea ? tolong ajar ak keyh . :) 
Gendang gendut tali kecapi,selepas baca harap HAPPY